Denník N

Krajniak ide ďalej ako Fico. Na bezplatné účty by založil štátnu banku

Milan Krajniak a Boris Kollár. Foto - TASR
Milan Krajniak a Boris Kollár. Foto – TASR

Bankové poplatky sú v Sme rodina témou, pre ktorú by minister práce Milan Krajniak zakladal štátnu banku. Aby ponúkala platobný styk pre tých, ktorí nechcú platiť za bežné účty v komerčných bankách a nechcú ani úvery či kreditky. Krajniak to povedal minulý piatok v rozhovore pre Finsider.

Populistickú tému bezplatných bankových účtov roky obľuboval Robert Fico, za ktorého sa zrodil aj základný bankový produkt bez poplatku.

Po ňom na ňu stavil aj šéf Sme rodina Boris Kollár. Keď chcel Ficov Smer pred troma rokmi zvýšiť bankový odvod, Kollár za to žiadal bankový účet zadarmo prakticky pre každého.

Teraz si všíma banky jeho minister, ktorý už raz ukázal, že nemá veľký prehľad vo svete financií – v rozhovore pre Denník E priznal, že nevie, v akých fondoch má v druhom pilieri svoje úspory.

Krajniak pozoruje, že banky vyberajú od ľudí poplatky za to, že v nich majú peniaze a že nimi platia. Je podľa neho nefér, že štáty a Európska únia čoraz viac nútia ľudí k bezhotovostnému platobnému styku, na ktorom zarábajú

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Banky a poisťovne

Milan Krajniak

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie