Denník N

Ambiciózne bublinky – SodaStream bude k zákazníkom ešte bližšie

SodaStream, event, Spring 2020, Prague. (Foto: SodaStream/René Fluger)
SodaStream, event, Spring 2020, Prague. (Foto: SodaStream/René Fluger)

„Sme aj tam, kde by ste nás nečakali a budeme ešte bližšie,“ netají sa veľkými ambíciami produktový manažér SodaStream na Slovensku Attila Forgon.

SodaStream je na Slovensku už od roku 2009. Máte vyše 700 autorizovaných predajcov a LUNYS dokonca privezie bombičku na výmenu spolu s potravinami až domov. Kam sa ešte plánujete posunúť?

Neustále hľadáme ďalšie možnosti, ako vyjsť našim zákazníkom v ústrety. Máme namierené do menších potravinových a nepotravinových prevádzok a onedlho spustíme na stránke sodastream.sk aj vlastný e-shop.

Attila Forgon, produktový manažér SodaStream na Slovensku

SodaStream doteraz vlastný e-shop nemal?

Zo skúseností z našich zahraničných trhov vyplýva, že pre SodaStream sú kľúčové iné obchodné cesty. Business model SodaStreamu nie je zameraný vyslovene len na online, e-shop je teda pre nás doplnkovou možnosťou a to je aj dôvod, prečo ho spúšťame až teraz. Dopyt však prudko rastie a preto e-shopom reagujeme na požiadavky moderného sveta.

SodaStream sa profiluje aj v oblasti udržateľnosti, ale tiež používa plastové fľaše. Nie je to kontraproduktívne?

Nie je plast ako plast. Naše plasty sú z recyklovaných materiálov a všetky BPA free, fľaše na sýtenie slúžia až 3 roky a potom sa dajú používať ďalej, záleží od fantázie. Máme aj prístroj Crystal so sklenenou fľašou.

Váš distribútor FAST PLUS vymenil fľaše so sýtenou vodou za SodaStream. Kto bude ďalší?

Druhý je NAYznámejší reťazec so spotrebnou elektronikou na Slovensku a máme rozpracované spolupráce aj s ďalšími spoločnosťami. Každému záujemcovi dokážeme ušiť projekt na mieru podľa počtu zamestnancov a ďalších kritérií.

SodaStream prispieva k udržateľnosti domácich aj globálnych prírodných zdrojov. Čo plánuje v tejto oblasti?

Spoločnosť investuje do obnoviteľných zdrojov energie aj tým, že na strechu svojej hlavnej továrne umiestnila solárne panely, zabezpečujúce 10 % celkovej spotreby energie. Plánuje tiež prechod na zemný plyn a využitie technológie kombinovanej výroby s využitím čistej energie bez fosílnych palív, pričom do roku 2024 hodlá spraviť od nich výrobu takmer 100 % nezávislou. Neustále skúmame ďalšie kroky, a to aj v oblasti obnoviteľnej energie. Ako spoločnosť sa totiž cítime zodpovední a zaviazaní ďalším generáciám.

 

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie