Denník N

Dodávky stavebných materiálov sa už podpisujú iba na objemy. Cena je jasná až pri dodaní, upozorňuje developer

Generálny riaditeľ Alto Real Estate Rastislav Valovič. Foto N - Vladimír Šimíček
Generálny riaditeľ Alto Real Estate Rastislav Valovič. Foto N – Vladimír Šimíček

Medzi najväčších domácich developerov vletel nový veľký hráč. Bývalý partner a šéf slovenského realitného biznisu skupiny Penta Jozef Oravkin ju opustil s tým, že si za svoj podiel z nej zobral aj jej najviditeľnejšie bratislavské projekty – Digital Park a Sky Park. A chce ďalej rásť.

O tom, čo všetko chystá Oravkin s novou developerskou firmou Alto Real Estate, hovoril Denník E s jej generálnym riaditeľom Rastislavom Valovičom. Reaguje aj na to, ako sa môžu ďalej vyvíjať ceny bytov a ako celé stavebníctvo mení nebývalý rast cien stavebných materiálov.

Denník E hovorí aj o tom, ako realitný biznis Penty oslabuje vznik Alta. Aj Valovič donedávna pracoval pre Pentu a do Alta z Penty prešlo ďalších 25 spolupracovníkov.

Prečo sa Jozef Oravkin osamostatnil od Penty a chce pokračovať v realitnom biznise iba s vlastnou firmou Alto Real Estate? Je za tým iba to, že chce vybudované projekty vlastniť dlhodobo a nie predávať ako Penta, alebo to má aj viac dôvodov? 

Pán Oravkin sa už skôr vyjadril, že sa po 27 rokoch pôsobenia v Pente rozhodol venovať iba vlastným biznisovým aktivitám. Toto je ten hlavný dôvod, prečo sa od začiatku tohto roka od Penty oddelil. A pri odchode sa s Pentou dohodol, že odkúpi časť jej slovenských realitných projektov v podobe Digital Parku, Sky Parku a pozemkov pri budove Národnej banky Slovenska (NBS). Celý proces oddelenia pritom prebehol v korektnom a profesionálnom duchu. A vzťahy pána Oravkina s Pentou sú korektné aj naďalej.

Neboli za tým rozchodom aj vnútorné spory o ďalšom smerovaní Penty?

Nie. Pán Oravkin komunikuje s partnermi Penty aj naďalej úplne normálne a ďalej sa stretávajú.

Oravkin Pente priveľa „realiťákov“ nezobral

V akej miere prechádzali do novej firmy Alto spolu s Jozefom Oravkinom aj jeho bývalí spolupracovníci z realitnej vetvy Penty? A v akej miere tím Alta tvoria noví ľudia z iného prostredia?

Prechod ľudí z Penty do Alta

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Developeri v Bratislave

Firmy

Reality

Rozhovory

Ekonomika

Teraz najčítanejšie