Denník N

Réka Világi zreštartovala otcov biznis. Ich mäsokombinát má osemnásobné tržby a prvé zisky prináša už aj mliekareň

Oszkár Világi a jeho dcéra Réka, ktorá vedie jeho potravinárske podniky Foto N - Tomáš Benedikovič a Réka Világi
Oszkár Világi a jeho dcéra Réka, ktorá vedie jeho potravinárske podniky Foto N – Tomáš Benedikovič a Réka Világi
  • Výmena stráže na čele veľkých rodinných biznisov sa často nekončí úspechom. Podniky pod menej skúsenými deťmi lídrov slovenského biznisu môžu stagnovať či dokonca upadať. No v rodine jedného z najvplyvnejších hráčov domáceho biznisu Oszkára Világiho dochádza skôr k opaku. 
  • Jeho dcéra Réka rodinné podniky dostala do oveľa lepšej kondície, ako ich mal otec, ktorý sa už dlho sústreďuje na svoju manažérsku pozíciu v rafinérskom biznise.
  • Tržby dunajskostredského mäsokombinátu Istermeat za sedem rokov poskočili zo šesť až na 49 miliónov eur. Veľkomederská mliekareň Euromilk je po deviatich rokoch nepretržitých strát znova v zisku.

Réka Világi začala preberať biznis svojho otca Oszkára pred siedmimi rokmi. Jeden z najvplyvnejších slovenských Maďarov, ktorý už roky šéfuje Slovnaftu a je aj vo vrcholovom vedení jeho maďarskej materskej firmy MOL, sa vtedy v článku pre Trend tešil, že konečne má vo svojich vlastných firmách človeka, ktorému môže dôverovať naozaj naplno. Pochvaľoval si, že ich manažovanie nemusí dobiehať iba po večeroch a víkendoch, keď ho už nezamestnáva Slovnaft.

S odstupom času je jasné, že

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie