Denník N

Sulík len tak do vetra nerozprával. Pri Košiciach postaví automobilku švédske Volvo

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP
  • Sľuby ministra hospodárstva Richarda Sulíka o veľkom investorovi, ktorý dá krajine tisícky nových pracovných miest, sa potvrdzujú.
  • Ku Košiciam príde postaviť piatu slovenskú automobilku švédske Volvo. Priamo zamestná 3 300 ľudí a ďalšie tisícky ľudí zamestnajú jeho subdodávatelia.
  • Jeho nový slovenský závod bude produkovať iba elektromobily.
  • V boji o túto investíciu Slovensko podľa informácií Denníka E porazilo Maďarsko. 

Minister hospodárstva Richard Sulík pred mesiacom vyhlásil, že do konca júna môže Slovensko prilákať do štátneho priemyselného parku vo Valalikoch pri Košiciach nového veľkého investora, ktorý tam aj so svojimi subdodávateľmi zamestná tisícky ľudí.

Mohlo sa zdať, že sa takto snažil v danom čase iba prekryť, že ho jeho tradičný rival Igor Matovič kritizoval za odmietanie podpory rodinného balíčka alebo že bráni dodatočnému zdaneniu firiem. No napokon je jasné, že Sulík len tak do vetra nerozprával a netaktizoval.

Príchod piatej automobilky oznámil v piatok na tlačovej konferencii spolu s premiérom Eduardom Hegerom, Matovičom a predstaviteľmi Volva.

Švédska automobilka, ktorú ovláda čínska firma Geely Holding, pri Košiciach zainvestuje 1,2 miliardy eur. Nový závod priamo zamestná 3 300 ľudí a ďalšie

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Automobilový priemysel

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie