Denník N

V Pente riadil zdravotníctvo. Teraz jej bývalý partner Maták rýchlo rastie vo veterinárnej medicíne

Eduard Maták. Foto – TASR
Eduard Maták. Foto – TASR
  • Eduard Maták po vlaňajšom odchode z Penty vo významnej miere podniká aj v oblasti veterinárnej medicíny.
  • Spolu s manželkou Danicou sú najsilnejšími investormi fondu Hardwood, ktorý sa dominantne zameriava hlavne na skupovanie veterinárnych kliník.
  • Hardwood aktuálne ovládol najväčšiu českú veterinárnu kliniku VetCentrum Duchek.

Vo vlaňajšej vlne zmien v čele skupiny Penta, ktoré sa rozbehli po medzičasom zrušenom obvinení jej bývalého lídra Jaroslava Haščáka z uplácania pri získavaní materiálov z Gorily, zo skupiny odišiel aj bývalý šéf jej zdravotníckeho biznisu Eduard Maták. V biznise však pôsobí naďalej. Peniaze získané z predaja svojho podielu v Pente vo výraznej miere investuje aj do inej oblasti medicíny, do veterinárnej starostlivosti o domáce zvieratá.

Maták spolu so svojou manželkou Danicou, ktorá v minulosti viedla audítorský biznis konzultačnej spoločnosti EY, sú najvýznamnejšími investormi nového investičného fondu Hardwood Investments, ktorý sa zameriava hlavne na veterinárnu medicínu. V rýchlom slede kupuje na Slovensku a v Česku špičkové kliniky, ktoré sa zameriavajú aj na náročnejšiu starostlivosť o zvieratá od výmeny kĺbov až po liečenie onkologických ochorení.

Fond založili a manažérsky vedú Michal Kaszás a Jindřich Gallo, bývalí zamestnanci svetových poradenských firiem Boston Consulting Group a McKinsey. Aktuálne Hardwood kupuje

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie