Denník N

Ako Uber rozbíjal taxikárske mafie a aj tak sa nestal kladným hrdinom

Ilustračné foto - TASR/AP
Ilustračné foto – TASR/AP

Škandál okolo „Uber files“ ukazuje, že takzvaná zdieľaná ekonomika nielenže nie je všeliekom, ale že dokonca vedie k horším výsledkom pre spoločnosť ako to, čo jej predchádzalo. Okrem iného preto, že vôbec nie je zdieľaná.

Slávnostné oznámenie rozšírenia spoločnej továrne na výrobu čipov vo francúzskom Crolles v polovici júla malo pôvodne byť manifestáciou francúzskej schopnosti zabezpečiť strategické priemyselné zdroje pre domáci automobilový priemysel.

Oznámenie investície vo výške takmer siedmich miliárd eur, ktorá má okrem rozšírenia európskych kapacít výroby mikroprocesorov priniesť ďalších 4000 pracovných miest, však malo chybičku krásy.

Pod paľbu otázok sa tu dostal francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý sa o rozšírenie prítomnosti spoločností ST Microelectronics a GlobalFoundries zasadzoval.

Novinári mu pripomenuli nedávny škandál, ktorý ho prepája s lobingom pre prepravnú spoločnosť Uber. Na otázku o tajných schôdzkach s Uberom v čase, keď bol ministrom hospodárstva, odpovedal: „Som na to hrdý. Pokiaľ

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Emmanuel Macron

Uber

Ekonomika, Komentáre

Teraz najčítanejšie