Denník N

V Bratislave končí street food Poľná kuchyňa. Každého konceptu sa ľudia časom prejedia, vraví jeho zakladateľ

Poľná kuchyňa vo svojich začiatkoch v roku 2014. Foto -Marek Jančúch, FB Poľná kuchyňa
Poľná kuchyňa vo svojich začiatkoch v roku 2014. Foto -Marek Jančúch, FB Poľná kuchyňa

Za osem rokov pripravili asi 40-tisíc porcií fish and chips, pokračovať budú ako catering. Martin Labanc vysvetľuje, prečo končí známy street food, čo s tým má inflácia a čo pandémia.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Keď Martin Labanc s manželkou Katarínou v roku 2014 rozbiehali Poľnú kuchyňu, v Bratislave patrili k prvým karavanom, ktoré sa snažili pripraviť pouličné jedlo trochu originálne a v lepšej kvalite.

Menu postavili na jednom konkrétnom jedle, ktoré ich preslávilo. Rozhodli sa pre fish and chips, teda rybu v pivnom cestíčku s hranolkami, doplnenú majonézou a hráškovým pyré. A uspeli. Za osem rokov predali asi 40-tisíc porcií jedla populárneho najmä v Británii. Prvé roky chodili po festivaloch, neskôr sa zamerali aj na catering.

Video: Martin Labanc: Väčšina street foodov sa ľuďom časom preje
(autori: Martina Koník, Dušan Mikušovič)

Toto leto oznámili, že ako street food končia. Napriek dvom rokom pandémie a inflácii za tým nie sú finančné problémy. „Väčšina ľudí by si mohla myslieť, že keď na Slovensku niečo končí, tobôž v oblasti gastra, sú za tým finančné príčiny,“ vraví v podcaste V redakcii Martin Labanc.

„V mojom prípade to tak nie je. Hlavným dôvodom je pocit

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Gastro a jedlo

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie