Denník N

Hranolčeky už nerobíme, chladničky vypíname a nečudujte sa, ak v noci nebude v hoteli recepčný (Ako sa podniky boria s drahými energiami) 

Ilustračné foto – TASR
Ilustračné foto – TASR
  • Aj niektoré reštaurácie a hotely už platia za energie ceny ako na burze.
  • Obmedzujú prevádzky, okresávajú menu, odstavujú chladničky.
  • Pre sektor poznačený pandémiou je to mimoriadny problém, ktorý sa ešte môže zväčšiť, situáciu zhoršuje konkurencia iných krajín.

Budeme podávať už len denné menu, ale hranolčeky v ňom nenájdete, rozpráva majiteľ dvoch trenčianskych reštaurácií, Duplex beer pub & restaurant a Barbakan, Peter Bočík.

Hranolčeky na dennom menu z energeticky náročnej fritézy nahrádzajú zemiaky pečené v konvektomate, ktorý sa dá využívať efektívnejšie. Po denných „menučkach” však budú reštauračné časti oboch prevádzok po 15-tej zatvárať a zvyšok dňa budú fungovať podobne ako bar.

Z ponuky tak zmizne tradičná „À la carte” ponuka. Okrem denného menu budú v Duplexe podávať ešte pizzu, aj to len po 15-tej, aby 17-kilowattové pece nebežali non-stop. Štyria ľudia prídu o prácu, štyroch už prepustili, dodáva Bočík.

Na jar sa mu totiž skončil kontrakt s nižšími cenami elektriny

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ceny energií

Inflácia

Obchod

Ekonomika

Teraz najčítanejšie