Denník N

Pri ponuke podnikových dlhopisov buďte opatrní, aj keby ste ich našli na serióznom webe

www.uniprocapital.sk
www.uniprocapital.sk
  • Firma Unipro Capital na webe láka na kúpu podnikových dlhopisov s výnosom 9,5 percenta aj s ďalším bonusom navyše. Tvrdí, že mu prospekt povolila NBS aj ČNB, no regulátori to popreli.
  • Reklamu na podozrivé dlhopisy ste mohli stretnúť napríklad aj na webe Denníka N, neznamená to však, že propagované dlhopisy sú bezpečné. 

Reklamu na podozrivé podnikové dlhopisy českej firmy Unipro Capital s lákavým výnosom 9,5 percenta, sľubujúce navyše 3-percentný bonus, mohli stretnúť čitatelia Denníka N priamo na našej stránke. Treba pri nich zvýšiť opatrnosť.

Unipro Capital so sídlom v Brne láka investorov na cenné papiere, ktoré majú mať prospekt schválený Národnou bankou Slovenska aj Českou národnou bankou. Majú byť vydávané v českých korunách aj eurách.

Avšak slovenský regulátor tvrdí, že spoločnosti Unipro Capital nikdy neschvaľoval žiaden prospekt. Ani v európskom registri, kde sa evidujú všetky prospekty schválené členskými štátmi EÚ, takáto spoločnosť nefiguruje, hovorí NBS.

Slováci majú

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ Zelený Delfín je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Dnes na dennike.sk

Investovanie a úvery

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie