Denník N

Babiša už súdia, no jeho biznis ďalej rastie. Prvé kliniky na umelé oplodnenie získava aj v Španielsku a Taliansku

Andrej Babiš. Foto – Deník N/Gabriel Kuchta
Andrej Babiš. Foto – Deník N/Gabriel Kuchta

Andrej Babiš už pár týždňov čelí súdnemu procesu v svojej najväčšej kauze, v ktorej podľa obžaloby vo svojom veľkom biznise neoprávnene využil eurofondy určené pre malé firmy. No zároveň jeho podnikanie ďalej rastie. Babišova rodina sa dostáva k prvej juhoeurópskej posile svojho medicínskeho biznisu s asistovanou reprodukciou.

Mestský súd v Prahe v septembri začal súdiť bývalého českého premiéra Andreja Babiša pre možný dotačný podvod pri výstavbe jeho rekreačného komplexu Čapí hnízdo. No ďalej rastie jeho biznis, ktorý po vstupe do politiky vložil do zvereneckých fondov svojej rodiny. Investičný fond Babišovcov Hartenberg, ktorý spoluvlastnia so slovenským investičným bankárom Jozefom Janovom, aktuálne rozširuje svoj najvýznamnejší biznis – sieť kliník umelého oplodnenia FutureLife.

Už dosiaľ táto medicínska spoločnosť vlastnila vyše 40 kliník naprieč celou Európou od Írska až po Estónsko, no teraz si prikupuje prvé kliniky aj na juhu kontinentu.

FutureLife preberá poprednú firmu španielskeho biznisu s asistovanou reprodukciou Institut Marquès, ktorá má nielen tri kliniky v domovskej krajine, ale ďalšie dve aj v Taliansku.

Ako posilní skupinu nová akvizícia

  • Firma so sídlom v Barcelone

    Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Zdravotníctvo

Ekonomika

Teraz najčítanejšie