Denník N

O odvolávaní predsedu vlády zatiaľ v opozícii neexistuje dohoda

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Po neúspešnom odvolávaní ministra financií Igora Matoviča rieši opozícia aj otázku odvolávania premiéra Eduarda Hegera, a teda celej vlády. Koalícii tak hrozí väčší problém než pri odvolávaní Matoviča. Jeho totiž podržali aj traja poslanci okolo Tomáša Tarabu, tí by však mohli pri hlasovaní o páde vlády hlasovať „za“.

Tomáš Taraba už dlhšie hovorí, že jedinou možnosťou sú predčasné voľby. „Ľudia chcú predčasné voľby a na to treba podľa Ústavného súdu zmenu ústavy. Aj Sulík v septembri môže hlasovať za a napraviť tie hlasovania proti referendu v minulosti,“ písal Taraba začiatkom júla.

„Voliči na mojom postoji môžu vidieť, že ak niečo verejne zadeklarujem, ja neuhnem. Predčasné voľby sú jediné riešenie. Ani agónia, ani chaos a ani návrat SaS do vlády,“ napísal Taraba na Facebooku ešte aj minulý pondelok.

Či sa bude vláda v dohľadnom čase odvolávať, však záleží hlavne na strane SaS, ktorá zatiaľ neprezradila, či by jej 21 poslancov podporilo koniec Hegerovho kabinetu.

Vážna skúška však čaká koalíciu najneskôr na jar alebo v lete, keď bude musieť sama požiadať parlament o vyslovenie dôvery, a to z 

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Hegerova vláda

Igor Matovič

SaS

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie