Denník N

Skontrolujte si, aké dlhopisy Helske máte doma. Jedna z firiem skupiny sa chce zbaviť 80 percent svojich dlhov

Výrobná hala Helske v Levoči Foto - Helske
Výrobná hala Helske v Levoči Foto – Helske
  • Veritelia skupiny Helske, ktorá vo veľkom vydávala podnikové dlhopisy, môžu prísť o väčšinu peňazí.
  • Jedna z firiem skupiny požiadala o reštrukturalizáciu. Ide o českú spoločnosť Helske Sustained HPC, ktorá investorom sľubovala výstavbu domovov dôchodcov v Nemecku.
  • Teraz navrhuje, aby jej odpustili 80 % dlhu.
  • Ak máte doma dlhopisy Helske, skontrolujte, či to nie sú tie, ktoré práve teraz treba prehlásiť do tohto insolvenčného konania. Ak to neurobíte a začne sa oddlženie, neprihlásené pohľadávky zaniknú.

Česká akciovka Helske Sustained HPC, ktorá si napožičiavala milióny eur cez dlhopisy a sľubovala výstavbu nemeckých domovov pre seniorov, je v insolvencii. Súd má rozhodnúť o tom, či jej povolí reštrukturalizáciu, v ktorej majú veritelia tejto firme odpustiť 80 percent svojich pohľadávok. Zvyšok by mala spoločnosť podľa plánu zaplatiť do troch rokov.

Súd v Ostrave 19. septembra vyzval veriteľov Helske Sustained HPC, aby svoje pohľadávky prihlásili v začatom insolvenčnom konaní. Môžu to urobiť

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ Zelený Delfín je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Dnes na dennike.sk

Firmy

Investovanie a úvery

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie