Denník N

Naď ako prvý minister navštívil zbrojára Kuracinu, ktorého pre vzťahy s Kotlebom považovali za rizikového

Jaroslav Kuracina (vľavo) privítal vo svojej firme aj bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa Foto - Grand Power
Jaroslav Kuracina (vľavo) privítal vo svojej firme aj bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa Foto – Grand Power

Ministerstvo obrany pozýva slovenského výrobcu ručných zbraní Grand Power, aby sa prihlásil do tendra pre armádu. Až doteraz s ním štát neobchodoval.

Konštruktér a podnikateľ Jaroslav Kuracina vyrába ručné zbrane viac než dvadsať rokov. Jeho firma Grand Power zamestnáva pri Slovenskej Ľupči 115 ľudí, výrobky exportuje do zámoria a za minulý rok odviedla štátu na dani z príjmu podľa databázy Finstat viac než 800-tisíc eur.

Kuracina rád opakuje, že to všetko dokázal bez štátnych zákaziek. Slovenská polícia ani armáda doteraz od neho žiadne zbrane nekúpili, dokonca ani žiadny člen vlády oficiálne nenavštívil jeho fabriku.

Vo štvrtok to urobil až súčasný minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). S delegáciou svojich úradníkov si prezrel priestory Kuracinovho podniku aj zbrane, ktoré tam vyrába.

„Po dvadsiatich rokoch od udelenia licencie na výrobu zbraní to bola historicky prvá návšteva predstaviteľa štátnej moci v priestoroch našej firmy,“ hovorí Kuracina.

Verejné hádky s Naďom

Návšteva je symbolická aj pre ministra. Ešte krátko po svojom nástupe do funkcie mal Naď s Kuracinom verejnú hádku, ktorá sa odohrávala hlavne na Facebooku.

Minister a podnikateľ pochádzajú z rozdielneho názorového spektra. Kuracina v minulosti podporoval Mariana Kotlebu, pred voľbami 2016 mu

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Jaroslav Naď

Slovenská armáda

Vojenské nákupy

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie