Denník N

Strata nemeckého investora nie je podľa Sulíka pre Gemer tragédiou. Prísť tam môže iná, ešte väčšia investícia

Exminister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík. Foto N - Tomáš Benedikovič
Exminister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík. Foto N – Tomáš Benedikovič
  • Stratu veľkej investície nemeckých piliarov z firmy Ziegler potvrdil už aj exminister hospodárstva Richard Sulík, ktorý ju pôvodne vlani oznámil.
  • Podľa neho to však pre Rimavskú Sobotu nie je tragédia, lebo do oblasti môže prísť iná, ešte väčšia investícia z elektrotechnického priemyslu.
  • Zatiaľ nemenovaný investor môže podľa exministra zamestnať ešte viac ľudí ako Ziegler, ktorý pôvodne sľuboval Slovensku 430 nových pracovných miest.

Strata štvrťmiliardovej investície nemeckých piliarov z firmy Ziegler je definitívna, potvrdil to aj bývalý minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý ju vlani v lete oznámil. Podľa šéfa strany SaS to však pre Rimavskú Sobotu „nie je tragédia“, pretože tamojší priemyselný park má šancu získať iného investora, ktorý zamestná ešte viac ľudí.

Ziegler pôvodne chcel pri Rimavskej Sobote postaviť drevokombinát na dielce pre drevené domy až za 255 miliónov eur. Denník E o pravdepodobnej strate fabriky, ktorá mala do okresu s najvyššou nezamestnanosťou v krajine priniesť 430 nových pracovných miest, písal v stredu. Naznačili to jeho zdroje z ministerstva hospodárstva, ako aj z vedenia mesta Rimavská Sobota. Ziegler samotný odmieta o investícii komunikovať.

Bývalý minister, ktorý odišiel zo svojho kresla iba začiatkom tohtoročnej jesene, vo štvrtok povedal, že Rimavská Sobota nemusí za Zieglerom smútiť, keďže sa pre región začal črtať iný investor. Ide o firmu z elektrotechnického priemyslu, ktorá by na menšej ploche zamestnala minimálne 500 ľudí, čo je ešte viac ako Nemci. Navyše takáto výroba je aj výrazne čistejšia a menej hlučná ako spracovanie dreva.

„Som presvedčený, že

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Richard Sulík

Ekonomika

Teraz najčítanejšie