Denník N

Zmätok v Twitteri pokračuje: Musk volá prepustených späť a odkladá predaj modrého štítku

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dva týždne po tom, čo Elon Musk kúpil Twitter, sa táto firma potáca v chaose. Predstavy nového majiteľa o slobode prejavu vyľakali inzerentov, ktorí nechcú mať svoje bannery nad prejavmi nenávisti. Prepad tržieb prichádza v čase, keď sociálnej sieti niekoľkonásobne narástli dlhy a musí rýchlo získať recept na zisk.

„Twitter sa musí stať zďaleka najpresnejším zdrojom informácií o svete,“ napísal v pondelok Musk na svojom účte. Odkedy sa ho najbohatší muž sveta zmocnil, Twitter nekomunikuje jasne ani o vlastných plánoch.

Pravidlo, keď dnešné informácie už zajtra neplatia, zaviedol majiteľ Tesly už v apríli, keď navrhol, že Twitter kúpi a stiahne z burzy. Medzitým si to stihol ešte dvakrát rozmyslieť a až hroziaci súdny proces ho dotlačil k tomu, aby kúpu dokončil.

Muskova cesta k Twitteru

Musk na Twitteri postuje pravidelne, a keď prvýkrát oznámil, že sociálnu sieť kúpi, väčšina to vzala ako žart. V apríli sa stal s vyše 9-percentným podielom najväčším akcionárom, pokúsil sa dostať do predstavenstva a napokon ponúkol, že firmu kúpi celú.

Firmu ohodnotil na 44 miliárd dolárov, čím sa suma zapísala na prvé miesto v zozname najdrahších akvizícií verejne obchodovateľných firiem, ktoré urobil jeden človek. Musk sám priznal, že firmu výrazne preplatil. Táto suma nie je maličkosť ani pre najbohatšieho človeka na svete s celkovým majetkom skoro 200 miliárd dolárov. Musk ho totiž nedrží v hotovosti, ale predovšetkým v akciách Tesly a Space X.

Začiatkom leta Muska prestala kúpa Twitteru lákať.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Technológie

X/Twitter

Ekonomika, Svet

Teraz najčítanejšie