Denník N

Sklady, ktoré chystá firma političky SaS neďaleko košického Volva, postaví jeden z najmajetnejších Slovákov Ján Moder

Ján Moder na štadióne svojho třineckého hokejového klubu FOTO - HC Oceláři
Ján Moder na štadióne svojho třineckého hokejového klubu FOTO – HC Oceláři
  • Projekt na veľké východoslovenské sklady síce predložila firma političky SaS Jakubčovej, ale na pozemky má záložné práva spolumajiteľ českej oceliarskej firmy Ján Moder.
  • Moder rovnako ako politička odmieta, že pri príprave tohto projektu, ktorý môže v budúcnosti obsluhovať aj Volvo a jeho subdodávateľov, disponoval citlivými vládnymi informáciami, ktoré by ich mohli zvýhodniť.
  • Moder na Slovensku už podniká v obchode s oceliarskymi surovinami, hoteliérstve a predaji automobilov

Za veľkým logistickým projektom neďaleko Košíc je aj jeden z najmajetnejších Slovákov Ján Moder – spolumajiteľ Třineckých železiarní, ktorý s majetkom takmer 400 miliónov eur otvára druhú desiatku najbohatších Slovákov.

Výstavbu logistického centra za vyše 200 miliónov pripravuje firma LPL Advisory v obci Mokrance v okrese Košice okolie. Lokalita sa nachádza zhruba pol hodiny cesty autom od východoslovenských Valalík, kde vyrastie automobilka švédskeho Volva.

Logistický projekt už firma predložila povoľovacím úradom. Denník E začiatkom týždňa informoval, že firmu vlastní politička SaS a advokátka Lenka Jakubčová.

Už pri zverejnení tejto prvotnej informácie Denník E predpokladal, že s ohľadom na veľký rozsah investície bude Jakubčová v tomto zámere asi figurovať hlavne ako sprostredkovateľ, a v skutočnosti v ňom zastupuje oveľa majetnejších investorov. Ako sa neskôr ukázalo, jedným z nich je Ján Moder, hovoria o tom dáta z katastra nehnuteľností.

Pozemky pod budúcimi skladmi

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Automobilový priemysel

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie