Denník N

Veľkú spaľovňu odpadov chcú finančníci stavať v Šali už dlhšie. Teraz mestu pridávajú aj chýbajúce kúpalisko

Vizualizácia obnovenia šalianskeho kúpaliska. Vizualizácia - Ewia
Vizualizácia obnovenia šalianskeho kúpaliska. Vizualizácia – Ewia
  • Česko-slovenská finančná skupina Wood & Company plánuje v Šali obnoviť kúpalisko, chce si tak nakloniť mesto aj pre vybudovanie tamojšej spaľovne odpadov na výrobu energií za vyše 120 miliónov eur.
  • Skupina hlási rast záujmu miest o spaľovne, lebo v nich vidia vhodnú náhradu za znižované dodávky plynu a ropy z Ruska.
  • Teplo z odpadu je podľa skupiny trojnásobne lacnejšie ako donedávna regulované ceny tepla zo zemného plynu a až šesťnásobne lacnejšie ako teplo z plynu po jeho nebývalom zdražení.

Obyvatelia Šale sa musia chodiť kúpať do iných, často oveľa menších miest v okolí. Ich mesto totiž žiadne kúpalisko ani akvapark nemá.

No teraz sa má v Šali za 3,3 milióna eur obnoviť staršie kúpalisko, ktoré sa zavrelo pred 25 rokmi. Už dlho chátra a je zarastené stromami.

Za novozaloženou firmou Kúpalisko Šaľa, ktorá prichádza s revitalizačným projektom s troma bazénmi vrátane 50-metrového plaveckého, nestojí žiadny menší lokálny investor, ale česko-slovenská finančná skupina Wood & Company. Tá spravuje aktíva v celkovej hodnote zhruba 1,8 miliardy eur predovšetkým v priemysle a realitách a patrí aj k významným obchodníkom na európskych burzách.

V projekte, ktorý skupina predložila povoľovacím úradom, sa uvádza, že s obnovou sa začne budúci rok a kúpalisko by malo mať kapacitu 900 návštevníkov.

Kúpalisko je už dlhšie zanedbané, obnova bude stáť 3,3 milióna eur. Foto – Ewia

Pôjde tak

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ceny energií

Cestovný ruch

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie