Denník N

Rakúšan najskôr uspel na Slovensku s výrobou dlažieb, teraz pri Senci vybuduje aj vinárstvo

Ilustračné foto – TASR
Ilustračné foto – TASR
  • K podnikateľom, ktorí pôvodne vyrástli v iných biznisoch a neskôr si zo zarobených peňazí postavili aj vlastné vinárstvo, sa pripája majiteľ jedného z najväčších výrobcov betónových dlažieb v krajine, firmy Austria Beton Werk.
  • Rakúšan Josef Lasak, ktorý už dlhšie na Slovensku aj žije, chce vinárstvo postaviť v Kráľovej pri Senci.
  • V oblasti už dávnejšie založili vinárstva aj šéf Slovnaftu Oszkár Világi či bývalý majiteľ výrobcu ložísk Spinea Jozef Jankulák.

K domácim biznismenom, ktorí prepadli túžbe vybudovať vlastné vinárstvo, aj keď mnohé takéto projekty sú viac o emóciách ako o zarábaní peňazí, sa pripája ďalší podnikateľ z úplne iného odvetia.

V Kráľovej pri Senci chce postaviť vinárstvo Rakúšan Josef Lasak, ktorý už dlho podniká i žije práve v seneckej oblasti.

Tesne pred začiatkom milénia prišiel na Slovensko ako prvý ponúknuť stavbárom presné betónové tvárnice a neskôr k nim v Kráľovej pri Senci pridal aj výrobu dlažby, obrubníkov, plotov i svahových oporných systémov. Špecialistovi na rôzne stavebné dielce a jeho slovenskej firme Austria Beton Werk sa v tomto biznise darilo natoľko, že dnes patrí vo svojom odvetví medzi štyroch najväčších tuzemských hráčov.

Teraz sa posúva na Slovensku aj k novému biznisu. Projekt nového vinárstva

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie