Denník N

Rozpočtové provizórium by škrtlo energetické kompenzácie a obmedzilo investície, vraví štátny tajomník Klimek

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ak by parlament vyslovil budúci týždeň vláde nedôveru a neschválil by rozpočet, finanční investori by to už vnímali ako problém, Slovensku by narástli úroky a predražilo by sa mu financovanie dlhu, hovorí štátny tajomník ministerstva financií Marcel Klimek.

Rozpočtové provizórium by podľa neho znamenalo, že by sa škrtla energetická pomoc a takmer všetky kapitálové výdavky okrem tých, ktoré už prebiehajú. Vraví, že v čase vysokej inflácie, energetickej krízy a vojny na Ukrajine by malo negatívny vplyv na ekonomiku, aj keby trvalo len pár mesiacov. Keď podnikatelia nebudú vedieť, že majú podporu, ktorú im štát na prvý štvrťrok sľúbil, istú, môžu podľa neho zastaviť výrobu a prepúšťať.

Klimek vraví, že o podpore rozpočtu rokoval s nezaradenými poslancami Martinom Klusom či Tomášom Valáškom, SaS rokovanie odmietla. „Snažil som sa spraviť všetko pre to

Blahoželáme, máte dobrých priateľov!

Tento článok je normálne zamknutý, ale vy si ho môžete prečítať zadarmo vďaka tomu, že váš priateľ tlacove@... je predplatiteľom Denníka N a článok vám venoval. Stačí zadať váš e-mail, nebojte sa, nikdy ho nepredáme inej firme.

Alebo môžete .

Dnes na dennike.sk

Ceny energií

Dlhová brzda

Hegerova vláda

Rozhovory

Rozpočet a dlh

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie