Denník N

Krátko pred možným pádom vlády dali OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí hlasy Ficovi a ten im to vrátil útokom

V parlamente v roku 2017. Foto - TASR
V parlamente v roku 2017. Foto – TASR

Väčšina koalície hlasovala za návrh Smeru na vyššie príplatky za prácu v noci a vysvetľujú to rôzne – chaosom, pomocou zamestnancom a tým, že to vyrokoval Milan Krajniak.

„Padla. Za osemhodinovú nočnú zmenu vo fabrike som vyrobil 497 zvarených líšt na autá. Cítim sa unavený a mám obrovský rešpekt voči ľuďom, pre ktorých je takáto makačka každodennou drinou,“ napísal Robert Fico na Facebook ešte v roku 2017 po tom, čo si skúsil nočnú zmenu vo fabrike v Lozorne.

Teraz, pred zimou 2022, dva a pol roka po odstavení Fica od moci, dostal opäť šancu pochváliť sa pomocou zamestnancom. Opäť na to použil fotografiu z nočnej zmeny v Lozorne z roku 2017.

Politické okolnosti sa zásadne zmenili – tentoraz dostal návrh opozičného Smeru aj hlasy OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí. A to všetko v čase, keď sa rozhoduje o možnom páde vlády.

Kľúčové hlasovanie bude zrejme v utorok na budúci týždeň a je možné, že sa nájde väčšina hlasov za nedôveru vláde Eduarda Hegera. Rozprava k pádu vlády sa začala vo štvrtok popoludní a podobne, ako to robí Igor Matovič dlhodobo, aj v pléne poslanci OĽaNO varovali pred návratom Roberta Fica k moci.

Nezabralo ani varovanie zvnútra OĽaNO

Za vyššie príplatky za prácu v noci a cez sviatky hlasovali všetci prítomní poslanci Sme rodina, dvaja poslanci Za ľudí – a väčšina poslancov OĽaNO.

Koalícia dodala Ficovi hlasy aj napriek varovaniam poslanca OĽaNO a predsedu hospodárskeho výboru Petra Kremského, že tento

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Hegerova vláda

Smer

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie