Denník N

Matovič pre ňu čelil vyšetrovaniu daňových únikov. Nový vlastník robí s jeho bývalou tlačiarňou výrazne väčší biznis

Líder strany OĽaNO aj bývalý vlastník firmy RegionPress Igor Matovič. Foto N - Tomáš Benedikovič
Líder strany OĽaNO aj bývalý vlastník firmy RegionPress Igor Matovič. Foto N – Tomáš Benedikovič

Vo vláde sa Igor Matovič často ukázal ako človek, ktorý vo vedení štátu spôsobuje skôr chaos, ako vytvára poriadok a prínosné riešenia. No policajným vyšetrovaniam čelil iba ako opozičný politik za údajné, no neskôr nepotvrdené daňové úniky jeho bývalej tlačiarne RegionPress. Napokon ju jeho rodina predala. Nový vlastník je s ňou oveľa úspešnejší.

Na bývalého premiéra a lídra OĽaNO Igora Matoviča v časoch, keď bol ešte v opozícii, politickí oponenti zo Smeru najviac útočili za údajné daňové podvody jeho bývalej trnavskej tlačiarne RegionPress. Nielen daňové úrady, ale ani polícia napokon žiadne daňové podvody Matoviča nenašli.

Rodina Matovičovcov firmu koncom roka 2017 aj tak predala. Pod novými vlastníkmi z českej spoločnosti Z + M servis, ktorá sa zaoberá dodávkou a servisom tlačiarní a vyrába pre ne aj tlačiarenské kazety, sa RegionPressu darí jednoznačne lepšie ako pod predchádzajúcimi majiteľmi.

Už v rukách politikovej rodiny sa RegionPress stal najväčším vydavateľom a distribútorom regionálnej reklamnej tlače v krajine. Český podnik ho však rýchlo posunul na ešte výrazne vyššie tržby. Teraz chystá zásadnú modernizáciu a rozšírenie tlačiarne

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Igor Matovič

Ekonomika

Teraz najčítanejšie