Denník N

Graf dňa: Oživenie na americkom akciovom trhu môže byť len dočasné, Fed s úrokmi ešte neskončil

  • Americký akciový index S&P 500 si od začiatku roka pripísal už 7 percent, index Nasdaq, ktorý je zameraný na technologický sektor, dokonca dvojnásobok.
  • Oživenie na trhu je spôsobené silnejúcimi očakávaniami, že úrokové sadzby sú už blízko vrcholu, analytici však upozorňujú, že Fed so sprísňovaním menovej politiky ešte neskončil.

Americký akciový trh v úvode roka potiahla silnejúca viera, že centrálna banka už príliš úrokové sadzby zvyšovať nebude. Analytici však upozorňujú, že Fed boj s infláciou ešte nevyhral, úroky môžu ísť hore viac, ako sa čaká, a to pre akcie, najmä rastové, nie je dobrá správa.

Široký index amerických akcií S&P 500 sa tento rok posilnil o 7 percent, zatiaľ čo index Nasdaq, ktorý je viac zameraný na technologické rastové akcie, si v rovnakom období pripísal dvojnásobok, ukazuje Graf dňa. V poslednom období ho potiahli aj akcie Tesly, ktorých cena

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Graf dňa

Redaktori Denníka E v Grafe dňa vysvetľujú kontext najzaujímavejších dát dňa. Ako newsletter ho posielame každý pracovný deň podvečer.

Inflácia

Investovanie a úvery

Ekonomika

Teraz najčítanejšie