Denník N

Odvolaniu nerozumiem, chcel som dokončiť veľmi dobre rozbehnuté projekty, hovorí bývalý štátny tajomník Hargaš (+ podcast)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Už bývalý štátny tajomník pre informatizáciu Ján Hargaš hovorí, že ho odvolanie prekvapilo a stále čaká, že mu ministerka Veronika Remišová vysvetlí, prečo to navrhla. Vyvracia, že by mal teraz politické ambície; vraví, že chcel na ministerstve dokončiť rozbehnuté projekty.

Ministerstvo by malo ešte do volieb predstaviť ďalšie digitalizované životné situácie občanov a onedlho aj nový vizuál portálu Slovensko.sk. „Bol by som rád, keby nestratili tempo práve životné situácie. Už mám také signály,“ hovorí Hargaš.

V rozhovore ešte vraví:

  • či projekt Slovensko v mobile už mohol byť ďalej, ako je teraz;
  • či by stále tvrdil, že Slovensko.sk je symbolom neúspešnej informatizácie;
  • ako sa zmenila komunikácia s IT dodávateľmi;
  • akí IT špecialisti štátu chýbajú a prečo sa oplatí robiť pre štát.

Vláda vás tento týždeň na návrh ministerky Remišovej odvolala z funkcie štátneho tajomníka. Vy ste na sociálnej sieti napísali, že s Remišovej dôvodmi nesúhlasíte. Čo vás prekvapilo?

Prekvapilo ma v prvom rade to, že zatiaľ nekomunikovala dôvody, pre ktoré ma odvolala. Nazvala to štandardné manažérske rozhodnutie. Ja naozaj nepovažujem za

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

eNkonomika podcast

  • Podcast eNkonomika pripravuje Denník E, prístupný je exkluzívne v predplatiteľskej aplikácii a na webe Denníka N
  • Zapnite si odber témy Enkonomika, emailom a notifikáciou na mobil budete dostávať informácie o nových vydaniach
  • Vyskúšajte aj ďalšie podcasty denníka N

Rozhovory

Technológie

Veronika Remišová

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie