Denník N

Namiesto zeleniny zastropovali alkohol (kompletný zoznam potravín, ktoré nemôžu zdražieť)

Ilustračná foto - JumpStory
Ilustračná foto – JumpStory

Od pondelka 20. marca vybrané reťazce zastropovali ceny vybraných potravín na nasledujúce tri mesiace. Dohromady ide o 400 výrobkov, Denník E prináša ich kompletný zoznam.

Nájdete v ňom bežné potraviny, ako olej, ocot, ryža, cestoviny, ovsené vločky, soľ či pečivo. Vysoké zastúpenie majú aj mliečne výrobky či produkty z jedlých rastlinných olejov.

Obchody zvolili často také potraviny, ktorých cena sa už stabilizovala či dokonca znížila. Produktov, pri ktorých zdražovanie pokračuje a ktorých ďalší vývoj je nevyspytateľný, v zoznamoch veľa nie je. Platí to napríklad pre bravčovinu, ale aj čerstvé ovocie a zeleninu. Z tej v zozname nájdete len zemiaky, cesnak a šalát. Častejšie sa v zozname objavuje víno aj pivo a nájde sa aj mrazená pizza a hranolčeky.

Do dobrovoľného zmrazenia cien sa zapojili siete predajní Terno, Kraj, COOP Jednota, Fresh, Lidl, Billa, Kaufland, CBA a Tesco. Posledné dve zverejnili svoje zoznamy v utorok popoludní. Názvy položiek zverejňujeme tak, ako ich poskytli obchodníci.

Zoznamy zastropovaných potravín

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Firmy

Inflácia

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie