Denník N

Popradská nemocnica by za milióny z plánu obnovy mohla mať izby pre jedného či dvoch pacientov s vlastnou toaletou

Nemocnica Poprad. Jednotka všeobecnej akútnej starostlivosti po rekonštrukcii. Foto – Nemocnica Poprad
Nemocnica Poprad. Jednotka všeobecnej akútnej starostlivosti po rekonštrukcii. Foto – Nemocnica Poprad

Popradská nemocnica patrí k ôsmim nemocniciam, ktoré by mali získať milióny z plánu obnovy. Na projekt rozsiahlej rekonštrukcie má dostať 42,3 milióna eur, najviac zo všetkých. Momentálne však nevie, či sa tak aj naozaj stane.

Zoznam vybraných nemocníc stihol začiatkom marca ešte v deň svojho odchodu zverejniť bývalý minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Premiér Eduard Heger, ktorého prezidentka poverila vedením rezortu, označil Lengvarského kroky v posledných hodinách na ministerstve za „vysoko neštandardné“ a nariadil audit, ktorého súčasťou je aj preverenie vyhodnotenia výzvy pre nemocnice.

Generálny riaditeľ popradskej nemocnice Jozef Tekáč hovorí, že toto preverovanie ide mimo nemocnice, a tak môžu len čakať na jeho výsledky. „Termíny v rámci plánu obnovy a realizácie projektov sú nastavené veľmi na tesno. Realizácia projektu so všetkým, čo k tomu patrí, aj s kolaudáciou je 30. júna roku 2026,“ vraví.

Preverovanie by teda nemalo trvať veľmi dlho, lebo hrozí, že uchádzači nestihnú termíny a peniaze nedokážu použiť v lehote.

Nové izby, okná i kotolňa

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Eduard Heger

Plán obnovy EÚ

Reforma nemocníc

Vladimír Lengvarský

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie