Denník N

Boli sme v novej nemocnici na Boroch. Ako funguje, čo tam nájdete a koľko budete platiť

Foto N - Tomáš Hrivňák
Foto N – Tomáš Hrivňák

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Jednolôžkové izby či možnosť sprievodu v nemocnici aj pre dospelých. Finančná skupina Penta od apríla otvára novú nemocnicu v hlavnom meste. Ide o druhú nemocnicu, ktorú Penta postavila – prvú otvorila pred piatimi rokmi v Michalovciach.

Pre bratislavské zdravotníctvo je nová viac ako 400-lôžková nemocnica veľká zmena. Jedinú novú všeobecnú nemocnicu – no menšiu – postavilo ministerstvo vnútra v roku 2015, budovy Univerzitnej nemocnice nie sú v dobrom stave a Rázsochy nemajú ešte ani vykopanú jamu.

V nemocnici na Boroch bude od apríla fungovať len ambulantná a rádiologická časť, lôžkovú časť spustia v máji, pôrodnicu v júni. Do konca septembra by mal fungovať aj urgentný príjem a heliport.

Prinášame odpovede na základné otázky o jej fungovaní a o tom, čo tam pacienti nájdu.

Video: Od apríla otvára nová nemocnica Penty v Bratislave. Pozrite si ako vyzerá
(autorka: Eva Štefánková)

Ako sa do nemocnice dostanem?

Autom aj hromadnou dopravou. Nemocnica sa nachádza na bratislavských Boroch, v mestskej časti Lamač. Autom to napríklad z Račianskeho mýta pri bežnej premávke trvá do štvrť hodiny. Záleží na tom, aká je situácia, v čase dopravnej špičky to môže byť dlhšie.

Mestskou hromadnou dopravou sa tam dostanete, zatiaľ však nie je zriadená zastávka autobusu pri nemocnici. Na linke 21, ktorá premáva z Autobusovej stanice Mlynské Nivy cez Patrónku až do Devínskej Novej Vsi, treba vystúpiť pri obchodnom centre Bory. Odtiaľ je to k 

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Bratislavské nemocnice

Nemocnica Rázsochy

Zdravotníctvo

Ekonomika, Slovensko, Zdravie

Teraz najčítanejšie