Denník N

Hegerovo ministerstvo navrhlo zastaviť výstavbu Rázsoch z plánu obnovy, Heger tvrdí, že šlo o chybu

Rázsochy. Foto - TASR
Rázsochy. Foto – TASR

AKTUALIZOVANÉ 14:32. Úrad vlády tvrdí, že pripomienka bola zverejnená chybou úradníka. Ministerstvo pritom o nej rokovalo s NIKA a dokonca sa dohodli o jej neakceptovaní.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ministerstvo financií navrhlo, aby sa z európskych peňazí plánu obnovy nestavali Rázsochy. Napísali to ako zásadnú pripomienku k dokumentu Dodatok k Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky, ktorú predložila Národná implementačná a koordinačná autorita (NIKA), ktorá má na starosti plnenie plánu obnovy.

pripomienke ministerstvo, ktoré oficiálne vedie premiér Eduard Heger, navrhlo, aby sa z plánu obnovy vypustila požiadavka postaviť „koncovú špičkovú nemocnicu” do štádia hrubá stavba. Peniaze, ktoré boli určené na hrubú stavbu nemocnice, navrhli presunúť na technické vybavenie iných nemocníc.

„Uvedené navrhujeme vzhľadom na medializované informácie týkajúce sa

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Bratislavské nemocnice

Eduard Heger

Hegerova vláda

Nemocnica Rázsochy

Plán obnovy EÚ

Zdravotníctvo

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie