Denník N

Zapojili umelú inteligenciu, aby boli efektívnejší: šesť ľudí hovorí, ako zlepšili svoju prácu novými nástrojmi

Ilustračný obrázok. - T. H. pomocou Midjourney
Ilustračný obrázok. – T. H. pomocou Midjourney

Umelé inteligencie, ktoré vytvárajú text či obrázky na požiadanie, sa rozvíjajú tak rýchlo, že významné postavy technologického sveta už volajú po zatiahnutí ručnej brzdy. Taliansko dokonca najpopulárnejšiu aplikáciu na generovanie textu ChatGPT rovno zakázalo.

Na druhej strane tejto dilemy stoja ľudia, ktorí chcú pre všestranné AI (skratka z ang. artificial intelligence – pozn. E) systémy nájsť čo najrôznejšie uplatnenie vo svojich zamestnaniach a firmách.

Lukášovi ChatGPT pomáha s programovaním analytických modelov v banke, Nikolete pomáha s nápadmi na blogy, vedec Michal chatbota využíva pri žiadostiach o granty. Prinášame príbehy šiestich ľudí, ktorí sa novej technologickej revolúcie nezľakli a naopak, využívajú ju, aby boli lepší a efektívnejší ako predtým.

Aj keď tí, s ktorými sme hovorili, už vyrastali s modernými technológiami, nie všetci sú dvadsiatnici, ako by si človek stereotypne predstavil. Sú to predovšetkým ľudia, ktorí chcú byť rýchlejší, šetriť náklady a zbaviť sa činností, ktoré ich v práci vždy otravovali.

Ani jeden sa nových nástrojov nechce vzdať a niektorí vravia, že ak by ich štát zakázal, hľadali by spôsob, ako reguláciu obísť

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Startupy

Technológie

Umelá inteligencia

Ekonomika

Teraz najčítanejšie