Denník N

Železnú tyč kúpite za 4 eurá, vlani stála 8. Zlacnelo aj rezivo a OSB dosky, ale za cement aj maltu si priplatíte

Ilustračné foto - JUMPSTORY
Ilustračné foto – JUMPSTORY

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Stavebné materiály – najmä z ocele a dreva – zlacneli. 
  • Zvýšila sa však cena práce aj úverov.
  • Ušetriť teda môže ten, kto si projekt zvládne urobiť svojpomocne a bez úveru. 

Ak ste pre vysoké ceny odkladali rekonštrukciu či výstavbu záhradného altánku, teraz by ste sa k svojim plánom mohli vrátiť.

Viaceré stavebné materiály dnes kúpite výrazne lacnejšie ako pred rokom.

Niektoré výrobky z ocele zlacneli až o polovicu a drevo o deväť percent, opisuje konateľ zlatomoravských stavebnín BenátCentrum Igor Štrba.

Podobný vývoj sleduje aj pri iných materiáloch. Napríklad známa OSB doska, ktorá sa vo veľkom používa napríklad v montovaných domoch, sa dnes predáva zhruba o sedem percent lacnejšie než minulý rok v takomto čase. Bežná kari sieť na vystuženie do základov sa zasa podľa jeho údajov vrátila na polovicu minuloročnej ceny. Detailný prehľad cien materiálov a ich vývoj za posledných päť rokov (k aprílu) nájdete nižšie v texte.

Prečo sa to stalo

V úvode

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Architektúra a dizajn

Ceny energií

Inflácia

Reality

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie