Denník N

Ako to číta Ivan Mikloš: Toto nie je len vojna Putina a jeho režimu

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autor je bývalý minister financií

V ostatnom čase narážam na články niektorých ruských autorov, väčšinou odporcov Putina, ktorí sa snažia relativizovať zodpovednosť obyčajných Rusov za vojnu na Ukrajine. Celú alebo podstatnú časť zodpovednosti za to, čo sa deje, prenášajú na Putina a postoje ruskej verejnosti buď prikrášľujú, alebo aspoň ospravedlňujú represiami Putinovho režimu. Naposledy som si takýto článok nedávno prečítal práve na stránkach Denníka N z pera Niny Chruščovovej s názvom „Ako Rusi bojujú“.

Okrem iného píše, že štvrtina Rusov je proti vojne a dokonca vraj až takmer 60 percent mladých Rusov a obyvateľov veľkých miest. Odvoláva sa pritom na prieskumy nezávislého centra Levada.

Ale tieto prieskumy,

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ako to číta Ivan Mikloš

Bývalý minister financií Ivan Mikloš pre Denník E pravidelne komentuje svetovú ekonomickú debatu a jej dopady na Slovensko.

Vojna na Ukrajine

Ekonomika, Komentáre

Teraz najčítanejšie