Denník N

Slovenskí agrobaróni musia spozornieť. Najväčší maďarský výrobca krmív výrazne rozšíri svoj tunajší biznis

Nové investície najväčšieho maďarského výrobcu kŕmnych zmesí UBM zvykne podporovať aj maďarský premiér Viktor Orbán. Prítomný bol aj pri otvorení jej nového rumunského závodu. Foto - UBM
Nové investície najväčšieho maďarského výrobcu kŕmnych zmesí UBM zvykne podporovať aj maďarský premiér Viktor Orbán. Prítomný bol aj pri otvorení jej nového rumunského závodu. Foto – UBM

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Pri nedostatočnej výrobe mäsa, ktorú musí Slovensko dopĺňať veľkými dovozmi z cudziny, sú prospešné aj investície do výroby krmív. Vďaka maďarskému kapitálu sa má najnovšie až štvornásobne rozšíriť závod v Čani pri Košiciach.

Najväčší maďarský výrobca obilných krmív pre zvieratá UBM Agro vstúpil na Slovensko už v roku 2018 kúpou menšej výrobne v Čani pri Košiciach. No jeho najsilnejší tuzemskí konkurenti, napríklad firma českého koncernu Agrofert rodiny Andreja Babiša, by teraz mali spozornieť. Maďarský podnik, ktorý dosahuje celkové ročné tržby až okolo 270 miliónov eur, totiž predložil slovenským povoľovacím úradom projekt na výrazné rozšírenie aj modernizáciu závodu v Čani.

Doteraz jeho dcérska firma UBM Invest Slovakia dokázala vyprodukovať

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie