Denník N

Kúpime vašich študentov: zahraničné univerzity si platia agentov na prilákanie mladých Slovákov

Karikatúra – Shooty
Karikatúra – Shooty

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Čítate štvrtý článok zo štvordielnej série o úniku mozgov

„O inej možnosti, ako ísť na zahraničnú univerzitu, než cez sprostredkovateľskú agentúru, som nevedel,“ opisuje vysokoškolák Tomáš Chovanec.

Na Slovensku totiž existujú firmy, ktoré prezentujú stredoškolákom vysoké školy v zahraničí a pomáhajú im sa tam dostať. Sú prvé, ktoré sa ukážu mladému človeku po zadaní frázy „štúdium v zahraničí“ do prehliadača Google.

Firmy s potenciálnymi uchádzačmi o štúdium v zahraničí konzultujú ich možnosti, pomáhajú im s výberom školy, radia im, aké si vybrať maturitné predmety, a navigujú ich počas celého prijímacieho procesu.

Zdroj – N

Tomáš Chovanec nemal počas strednej školy predstavu o tom, ako sa dostať na zahraničnú univerzitu. Naopak, mal obrovský rešpekt pred prijímacím procesom, tak sa na odporúčanie sestrinej kamarátky rozhodol osloviť sprostredkovateľskú agentúru k spolupráci.

Ponúkajú len univerzity, ktoré ich platia

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Mladí

Školstvo

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie