Denník N

Nitrianska firma na vakcíny pre zvieratá, ktorá premieňa na čisté zisky až 40 % tržieb, sa výrazne rozšíri

Sídlo firmy Pharmagal-Bio. Foto - Pharmagal-Bio
Sídlo firmy Pharmagal-Bio. Foto – Pharmagal-Bio

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Nitriansky producent veterinárnych vakcín Pharmagal-Bio rástol v posledných rokoch natoľko, že získal aj ocenenie Diamanty slovenského biznisu.
  • Teraz chce postaviť novú prevádzku za 6,5 milióna eur.
  • Firma vyvíja a vyrába vakcíny nielen pre celú Európu, ale aj pre Vietnam či Nový Zéland.

Slovensko už nemá žiadnu väčšiu výrobu vakcín pre ľudí po tom, čo s tým skončila Imuna v Šarišských Michaľanoch. No mimoriadne dobre sa darí aspoň jednej firme zameranej na vakcíny pre hospodárske a domáce zvieratá. Nitriansky výrobca veterinárnych vakcín Pharmagal-Bio nielenže za ostatných sedem rokov zvýšil svoje tržby z dvoch na vyše 11 miliónov eur, no už dlhšie je aj mimoriadne ziskový. Vlani zarobil v čistom až 4,6 milióna eur, čo znamená, že na čistý profit premenil až 40 % svojich tržieb. Takou ziskovosťou sa v krajine môže pochváliť iba zopár spoločností.

Firma, ktorú pred vyše 20 rokmi založili viacerí nitrianski farmaceuti a veterinári, môže svoj rast ešte zrýchliť. Domácim povoľovacím úradom totiž predložila projekt, podľa ktorého si chce v Nitre postaviť ďalšiu fabriku. Produkcia vakcín sa tým má zvýšiť

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie