Denník N

Dánsky výrobca plastov pre medicínske prístroje na Považí postaví novú fabriku

Prevádzky slovenskej dcéry Ulstrup Plast. Foto - Ulstrup Plast
Prevádzky slovenskej dcéry Ulstrup Plast. Foto – Ulstrup Plast

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Považská obec Potvorice prilákala do svojej priemyselnej zóny už viacerých investorov, teraz sa k nim pridáva dánsky výrobca plastových dielcov Ulstrup Plast.
  • Firma na Považí pôsobí už dlhšie, no nová fabrika jej tunajší biznis rozšíri.
  • Investor sa zameriava hlavne na dodávky pre výrobcov medicínskej techniky, na Slovensku vyrába dielce pre analyzátory krvi.

Dánsky producent plastových dielcov pre medicínske prístroje Ulstrup Plast prišiel na Slovensko už pred 15 rokmi. No zatiaľ čo doteraz v Novom Meste nad Váhom a aj blízkej obci Pobedim pôsobil hlavne v prenajatých priestoroch, teraz chce v ďalšej blízkej obci Potvorice postaviť vlastnú fabriku. Investor, ktorý už väčšinu výroby na Slovensko presťahoval, sa tak v krajine zakorení ešte viac ako doteraz.

V projekte novej fabriky, ktorý už dostali domáce povoľovacie úrady, sa neuvádza, koľko bude stáť. Má sa však rozkladať na ploche skoro trištvrte hektára, osadených v nej bude vyše 30 vstrekolisov a pracovať v nej bude skoro 120 ľudí.

Celkový počet slovenských zamestnancov Ulstrupu sa však nezvýši z aktuálnych skoro 200 ľudí. Menšiu prevádzku v Pobedime podľa informácií Denníka E z vnútra firmy totiž po rozbehu novej továrne investor uzavrie.

Prečo je to dôležité

  • Domáca výroba plastových dielcov

    Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie