Denník N

NAKA v akcii Investor prešetruje Axe Capital Group, cez ktorú ľudia investovali desiatky miliónov

Ilustračné foto - TASR
Ilustračné foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • NAKA začala vo viacerých mestách akciu s názvom Investor, zaisťuje dokumenty v prípade firiem Petra Béreša pre podozrenie z ekonomickej trestnej činnosti. 
  • Ľudia zverili jeho košickej firme Axe Capital Group desiatky miliónov eur, investovaním ich mal zhodnotiť, k peniazom sa však od minulej jesene nevedia dostať.
  • Advokáti zastupujúci klientov hovoria, že môže ísť o podobný model, na akom fungoval BMG Invest.
  • Ponuku na možnú záchranu klientom Axe ešte nedávno podávali bývalí vrcholoví bankári Unicredit Bank, pre Béreša pripravovali projekt privátnej banky, ktorý nevyšiel.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) robí raziu s krycím názvom Investor pre podozrenie z ekonomickej trestnej činnosti. Týka sa aktivít Petra Béreša a jeho firiem, medzi ktorými je aj Axe Capital Group. Ľudia do nej investovali desiatky miliónov eur vo viere, že ich zhodnotí na finančných trhoch.

„Veril som, že sa vďaka geniálnemu

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Banky a poisťovne

Investovanie a úvery

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie