Denník N

Hoffmann sa už delí aj o posledný väčší biznis. Polovicu šamorínskeho X-Bionicu predal mužovi blízkemu Tkáčovcom z J&T

Komplex X-Bionics Sphere. Foto - X-Bionic Sphere
Komplex X-Bionics Sphere. Foto – X-Bionic Sphere

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Bývalému lídrovi investičnej skupiny Istrokapitál Mariovi Hoffmannovi sa nedarí už dlhšie a pre dlhy stráca jednu firmu za druhou.
  • Najnovšie už jeho rodina nie je ani výhradným vlastníkom šamorínskeho športovo-rekreačného megakomplexu X-Bionic Sphere, ktoré je jeho posledným väčším biznisom.
  • Polovicu centra prevzal životný partner sestry jedného z najbohatších Slovákov Patrika Tkáča.
  • Finančné problémy má už aj Hoffmannova firma na lieky proti Alzheimerovej chorobe AXON Neuroscience.

Bola to jedna z najväčších zmien v slovenskom biznise vyvolaná globálnou finančnou krízou spred 15 rokov. Poštovú banku, ktorá dnes nesie názov 365 banka, musel finančník Mario Hoffmann prenechať investičnej skupine J&T, potom čo s ňou priveľa zainvestoval do rizikových gréckych dlhopisov. Najskôr mu s ňou J&T pomáhala ako spoluvlastník, no keď videla, aké robustné sú problémy banky, dohodli sa na jej úplnom prevzatí. Teraz vstupuje človek blízky J&T do posledného väčšieho Hoffmannovho biznisu – do šamorínskeho megalomanského rekreačno-športového centra X-Bionic Sphere.

Od konca vlaňajška v ňom vlastní

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Cestovný ruch

Firmy

Ekonomika

Teraz najčítanejšie