Denník N

Kollárovci si môžu zabetónovať svojich ľudí na sedem rokov aj v agentúre pre nájomné bývanie 

Foto - TASR
Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Strana Sme rodina presadila narýchlo a potichu minulý týždeň spolu so zmenami stavebných zákonov aj významné zmeny v štátom podporovanom nájomnom bývaní.
  • Získať môže tandem ťažko odvolateľných šéfov dvoch súvisiacich úradov – okrem predsedu úradu pre územné plánovanie aj šéfa agentúry pre nájomné byty.
  • Daňové výhody vyplývajúce zo schémy štátom podporovaného nájomného bývania získajú aj ubytovne.

Strana Sme rodina presadila dôležité zmeny aj v ďalšej agende bývalého vicepremiéra Štefana Holého – v nájomnom bývaní. Svojich ľudí tam skúša zakonzervovať na sedem rokov, podobne ako v prípade úradu pre územné plánovanie a výstavbu.

Poslanci ešte minulý týždeň schválili nenápadný návrh Miloša Svrčka, ktorým pomerne široko upravil svoj pôvodný návrh novely zákona o štátnom nájomnom bývaní. Doplňujúci návrh, ktorý bol násobne rozsiahlejší ako to, čo poslanci prerokovali aj na výboroch, predložil do parlamentu v piatok pred posledným predĺženým víkendom. Hneď po Dni víťazstva nad fašizmom ho poslanci schválili. Nestihla tak o ňom prebehnúť širšia debata.

Do rozpravy k návrhu sa nikto neprihlásil. Za Holého zmeny hlasovalo 103 poslancov, proti boli poslanci SaS a Tomáš Valášek z PS.

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Reality

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie