Denník N

Finančník Fedor sa s agrobiznisom posúva do najúrodnejšej časti krajiny a viac zakonkuruje už aj Világimu a Babišovi

Martin Fedor. Foto N - Tomáš Benedikovič
Martin Fedor. Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Bývalý partner J&T Martina Fedora už nekupuje iba farmy, získal aj prvého obchodníka s osivami, hnojivami a chemikáliami.
  • Práve cez tento biznis vyrástli v poľnohospodárstve mnohí obchodníci. Keď im farmy nezvládali platiť za dodané vstupy, celé ich prevzali.
  • Fedorova skupina Sanagra tiež získala prvú farmu v dunajskostredskej oblasti. Doteraz bola aktívna od Záhoria po Turiec.

Skupina Sanagro bývalého partnera J&T Martina Fedora patrí už dlhšie k najväčším vlastníkom fariem v krajine. Od Záhoria až po Turiec na nich obhospodaruje 19-tisíc hektárov pôdy. No teraz sa prvýkrát posúva už aj do najúrodnejšej časti krajiny – na Žitný ostrov.

K farmám pridá aj nový agrárny biznis. Kým doteraz obchodovala iba s obilím a olejninami vlastných fariem, teraz začne obchodovať s plodinami iných poľnohospodárov a ešte im začne dodávať aj osivá, hnojivá a chemikálie.

Fedor tak začne konkurovať iným veľkým firmám obsluhujúcim farmy po celej krajine, ako sú Interagros, Agropodnik Trnava či ACHP Levice v rukách iných vplyvných biznismenov. Patria medzi nich bratislavský biznismen Ján Sabol, šéf rafinérie Slovnaft Oszkár Világi a rodina bývalého českého premiéra Andreja Babiša.

Do nového regiónu a aj do nového biznisu s obsluhovaním cudzích fariem sa

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Firmy

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie