Denník N

Vypovedal som, keď som uveril, že nové vedenie polície to nezametie pod koberec, hovorí šéf najväčšej gastroskupiny Štecko o kauze výpalné

Peter Štecko na snímke z roku 2018. Foto N – Tomáš Benedikovič
Peter Štecko na snímke z roku 2018. Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

V Bratislave ju pozná každý – sieť Medusa pozostáva z približne 40 rôznorodých reštaurácií, barov a kaviarní s relatívne vysokými cenami. Podnikateľ Peter Štecko ju postupne budoval 20 rokov – od prvých reštaurácií Medusa a Primi cez nočné bary Rio, Barrock či Trafo, pivárne Klubovňa až po čoraz známejšiu sieť pekární a kaviarní MINT. Na jeho zozname je aj talianska La Pala a franchising Wagamama.

Mnohých preto zrejme prekvapila správa z tohto pondelka, podľa ktorej Štecko podplácal vysokopostavených úradníkov finančnej správy, aby mu neposielali do podnikov razie. Štecko hovorí, že ho vypaľovali a žiadne z kontrol neviedli k veľkým pokutám.

Aj banky si všimli pohyb

Začalo sa to v roku 2017, keď mu do prevádzok plných zákazníkov nabehli štátni kontrolóri a pobrali registračné pokladnice.

Štecko sa vtedy obrátil na podnikateľa Michala Suchobu, ktorý sa zasa pýtal svojich známych na finančnej správe, prečo sa akcia robila tak teatrálne a v čase špičky. Prišla odpoveď, že ak Štecko chce, aby sa podobné problémy neopakovali, mal by platiť mesačný paušál 7500 eur. A Štecko ho následne platil celé roky, detailne to v pondelok opísali aktuality.sk.

Štecko to odôvodňuje aj tým, že mal obavy o rodinu a o reputáciu svojho biznisu. Nielen preto, že záťah videli naživo zákazníci. Citlivé je to aj vo vzťahu k zamestnancom, dodávateľom či bankárom.

„Hneď po prvej razii naša financujúca banka

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Gastro a jedlo

Ekonomika

Teraz najčítanejšie