Denník N

Ako to číta Ivan Mikloš: Hrá sa o čas. A Putin ho má viac

Ilustračné foto N - Tomáš Benedikovič
Ilustračné foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autor je bývalý minister financií

V Bratislave sa práve skončil ďalší úspešný ročník medzinárodnej konferencie Globsec. Všetka česť organizátorom na čele s Róbertom Vassom, Slovensko je vďaka Globsecu pravidelne dejiskom stretnutí a diskusií dôležitých ľudí o celosvetovo dôležitých témach.

Jednou z kľúčových bola tento rok rovnako ako vlani vojna na Ukrajine. Sám som sa zúčastnil viacerých panelov a diskusií, ktoré sa týkali vojny, povojnovej rekonštrukcie Ukrajiny či účinnosti protiruských sankcií.

Už dávnejšie som dospel k záveru (a diskusie na Globsecu ma v tom len utvrdili), že hoci je politická, vojenská, ekonomická i humanitárna pomoc Západu voči Ukrajine bezprecedentne vysoká, stále je nedostatočná. A práve v nedostatočnosti tejto podpory spočíva najväčšie riziko, že Putin uspeje a my všetci na čele s Ukrajinou prehráme.

Najskôr po

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ako to číta Ivan Mikloš

Bývalý minister financií Ivan Mikloš pre Denník E pravidelne komentuje svetovú ekonomickú debatu a jej dopady na Slovensko.

Vojna na Ukrajine

Ekonomika, Komentáre

Teraz najčítanejšie