Denník N

Vyúčtovanie za byt niekoho nepríjemne prekvapilo. Za nedoplatky môžu ceny energií aj nízke zálohové platby

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Majiteľ bytu by si mal spotrebu vody a tepla kontrolovať počas celého roku.
  • Kto mal zálohové platby nastavené správne, mal by mať približne rovnaké preplatky a nedoplatky ako vlani.

Majitelia bytov by už dnes mali vedieť, či na poplatkoch za bývanie za minulý rok ušetrili, alebo musia doplácať. Dozvedeli sa to od správcovských spoločností, ktoré im mali do konca mája poslať vyúčtovanie nákladov za teplo, vodu a ostatné služby.

„Náklady v niektorých bytových domoch v minulom roku rástli iba mierne, v iných sa zvýšili výraznejšie. Závisí to od dodávateľa, viazanosti zmluvy, spôsobu vykurovania i od toho, či majitelia bytov šetrili,“ hovorí Anna Krajčiová, výkonná riaditeľka Združenia bytového hospodárstva.

Preplatky alebo nedoplatky podľa Stanislava Janiša, predsedu predstavenstva Slovenského zväzu výrobcov tepla, závisia aj od

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ceny energií

Bývanie a záhrada, Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie