Denník N

„Zelená domácnostiam“ bude aj pre firmy. K dotáciám na obnoviteľné zdroje sa dostanú na jeseň

Ilustračné foto - Jumpstory.com
Ilustračné foto – Jumpstory.com

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Štát chce firmám prispieť na tepelné čerpadlá, solárne panely či dokonca veterné turbíny.
  • Rozdeliť chce minimálne 55 miliónov eur pre asi 900 podnikov.
  • Pomoci sa dočkajú živnostníci, malé a stredné firmy.

Vďaka dotačnému programu Zelená domácnostiam na Slovensku pribudli desaťtisíce obnoviteľných zdrojov, z európskych fondov sa na ne rozdelilo viac ako 100 miliónov eur. Teraz dostanú šancu aj podnikatelia vrátane živnostníkov, ktorí vo svojich rodinných domoch aj podnikajú.

Projekt Zelená podnikom umožní malým a stredným firmám získať podporu na inštaláciu zelených zariadení. Pôjde o zjednodušenú poukážkovú formu, podnikateľ sa nebude musieť zapájať do zložitých výziev.

„Projekt nadväzuje práve na program Zelená domácnostiam,“ hovorí vedúci oddelenia poradenstva SIEA Michal Ilovič.  „Často sme museli odmietať také, ktoré majú ako súčasť svojho domu nejakú prevádzku alebo vlastné podnikanie.“

Projekt je momentálne v prípravnej fáze, jeho spustenie je plánované na jeseň a podporených by malo byť spolu približne 900 podnikov. Vyčlenených je 10 miliónov eur pre Bratislavský samosprávny kraj a 45 miliónov eur v ostatných regiónoch.

Čo bude štát dotovať

Podniky budú môcť inštalovať obnoviteľné zdroje energie najmä na vlastné použitie

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Životné prostredie

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie