Denník N

Graf dňa: Výstavba bytov sa ďalej spomaľuje, najviac v Bratislavskom kraji

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • V prvom štvrťroku opäť poklesol počet vydaných stavebných povolení na nové byty.
  • Nová výstavba v Bratislavskom kraji sa prepadla o viac ako polovicu.

Aj keď počet dokončených bytov v prvých troch mesiacoch roka vzrástol dvojciferným tempom, nová výstavba ostala v mínuse. Najviac sa spomalila v najbohatšom Bratislavskom kraji, kde je podľa realitných odborníkov nedostatok bytov najväčší.

V Bratislavskom kraji sa v prvom štvrťroku začalo stavať 498 bytov vrátane tých v rodinných domoch, čo v porovnaní so začiatkom minulého roka aj priemerom pred pandémiou prestavuje pokles o viac ako polovicu, ukazuje Graf dňa zo stredajších údajov štatistického úradu. Celkovo sa na Slovensku udelili stavebné povolenia na výstavbu

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Graf dňa

Redaktori Denníka E v Grafe dňa vysvetľujú kontext najzaujímavejších dát dňa. Ako newsletter ho posielame každý pracovný deň podvečer.

Reality

Ekonomika

Teraz najčítanejšie