Denník N

HTC chce v Česku opravovať mobily z celej Európy

Ilustračné foto - www.knowyourmobile.com
Ilustračné foto – www.knowyourmobile.com

Servisné a logistické centrum by mohlo na Morave zamestnať asi 1200 ľudí.

Jeden z najväčších výrobcov mobilných telefónov na svete, tchajwanská spoločnosť HTC, s najväčšou pravdepodobnosťou postaví v Českej republike servisné stredisko, kde bude opravovať telefóny zákazníkov z celého kontinentu. Vážnym variantom, kam by mohla firma ísť, je brnenská priemyselná zóna Černovická terasa.

Tam už pôsobí aj firma  Acer, ktorá sa zaoberá obdobným sortimentom výrobkov. Šéf juhomoravskej pobočky developera CTP Tomáš Budař, ktorý zónu spravuje, to odmietol komentovať.

Hospodářské noviny a server Aktuálně.cz, ktoré o možnej investícii informovali, uviedli, že s vedením firmy rokovala aj poslanecká delegácia, ktorá bola začiatkom februára na Tchaj-wane.

„Firma HTC nás uistila, že intenzívne zvažuje a je pripravená prijať rozhodnutie, že investuje v Česku. Že tu postaví servisné a logistické centrum, ktoré by malo zamestnať zhruba 1200 ľudí. Malo by vzniknúť na Morave,“ cituje Aktuálně.cz podpredsedu Snemovne Petra Gazdíka, ktorý delegáciu viedol. Gazdík ČTK doplnil, že do úvahy pripadajú  Brno, Olomouc a Ostravsko.

Podľa HN pravdepodobný príchod do nemenovaného významného investora do Česka potvrdil aj riaditeľ vládnej agentúry CzechInvest Karel Kučera. „Sme pred podpisom, ale pravdepodobne tu začnú podnikať v polovici roku. Malo by ísť  viac než 1000 pracovných miest,“ dodal.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie