Denník N

O kúpu banky Zuno sa hlási 20 záujemcov

Foto - Zuno
Foto – Zuno

Rakúska skupina Raiffeisen Bank International, ktorá ohlásila predaj internetovej banky Zuno, potvrdila, že má už dve desiatky ponúk.

Predaj internetovej banky Zuno, ktorá funguje na Slovensku aj v Česku, je o niečo reálnejší. Rakúska skupina Raiffeisen Bank International, ktorá vlastní u nás okrem Zuno banky aj Tatra banku a Raiffeisen Bank, totiž potvrdila, že už eviduje 20 ponúk na prevzatie Zuno banky. Informovali o tom Hospodářské noviny. Ďalšie detaily však nechcel hovorca skupiny Christof Danz zatiaľ zverejniť.

Služby banky Zuno využilo v Česku a na Slovensku viac ako 245-tisíc klientov, ale štyri roky bola v strate. Nepodarilo sa jej presadiť na trhu s úvermi a zarábať na úrokových výnosoch tak ako iné banky.

Analytik Maroš Ovčarik z portálu FinancnyKompas.sk pre Denník N povedal, že táto banka bola primárne založená na získavanie vkladov od ľudí. Keďže nemala náklady na pobočky, mohla poskytovať najlepšie sadzby na trhu, prípadne účty zadarmo.

,,Potom však, aj vplyvom politiky Európskej centrálnej banky, prestala poskytovať bezkonkurenčné sadzby na vkladoch a začala sa orientovať aj na ďalšie produkty – pôžičky a kreditné karty,“ dodal Ovčarik.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika

Teraz najčítanejšie