Denník N

Tragédiu v Kurimanoch majú vyriešiť v apríli

Takto to vyzeralo 2. novembra 2012 po tragédii pri Kurimanoch. Foto - Tasr
Takto to vyzeralo 2. novembra 2012 po tragédii pri Kurimanoch. Foto – Tasr

Stále sa nezistilo, kto je zodpovedný za pád rozostavaného mosta v Iliašovciach, pri ktorom umreli štyria ľudia. Minister Kaliňák avizuje, že sa to čoskoro zmení.

Už sú to viac než 2 roky, odkedy sa na východnom Slovensku pri betonáži zrútil most a zomreli štyria ľudia. Minister vnútra Robert Kaliňák teraz sľubuje, že vinníci  môžu byť čoskoro potrestaní.

Konkrétne odhaduje, že závery vyšetrovania by mohli byť známe do konca apríla tohto roku. Povedal to podľa TASR na parlamentnej hodine otázok a odpovedí.

Kaliňák vysvetľoval, že vyšetrovanie sa naťahuje preto, že do neho museli zapojiť aj kolegov z Nemecka. Zrejme preto, že odtiaľ pochádzali statické prepočty, kľúčové pre zrútený most. Právna pomoc z Nemecka prišla vo februári tohto roka.

Z toho následne vyplynuli ďalšie doplňujúce otázky smerom k Ústavu súdneho inžinierstva v Žiline. Ten má teraz v apríli doplniť vyšetrovací spis o potrebné odpovede.

,,Je veľmi dôležité, aby sme určili skutočných vinníkov, ktorí spôsobili smrť niekoľkých pracovníkov na tomto moste,“ povedal Kaliňák.

Tragédia sa stala na rozostavanom úseku D1 medzi Jánovcami a Jablonovom. Pod patronátom mali túto časť diaľnice spoločnosti Váhostav a Bögl a Krýsl. Pod druhú spomínanú spadal spomínaný most. Spoločnosť však vyhlásila, že na stavbu si najala ďalšiu firmu a tá zasa ďalšiu.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie