Denník N

Baumax v Chorvátsku končí, skrachoval

V domovskom Rakúsku pôvodne plánoval reťazec zotrvať. Foto - TASR
V domovskom Rakúsku pôvodne plánoval reťazec zotrvať. Foto – TASR

Veritelia odmietli plán reštrukturalizácie firmy, ktorá prevádzkuje hobbymarkety v Chorvátsku.

Baumax definitívne končí na chorvátskom trhu. Väčšina veriteľov tohto reťazca v Chorvátsku totiž odmietla reštrukturalizačný plán spoločnosti, preto na tamojšom trhu skrachoval.

„Môžeme potvrdiť, že sa Baumax sťahuje z Chorvátska, a že jeho dcérska spoločnosť podala návrh na insolvenciu,“ citovala agentura APA Baumax s tým, že sa to týka len Baumaxu v Chorvátsku

Jutarnji list informoval, že Baumax dlhuje štátu a bankám v tejto krajine vyše 414 milióna chorvátskych kún (vyše 54 miliónov eur), ďalších viac ako 90 miliónov kún (11,7 milióna eur) nezaplatil iným firmám.

Monika Voglgruber z rakúskej centrály pre Denník N pred dvomi mesiacmi povedala, že o odchode z chorvátskeho trhu rozhodne Baumax v najbližších mesiacoch. Chorvátsky trh pritom nie je prvým, z ktorého sa rakúsky reťazec stiahne. Predal už svoje dcérske firmy v Bulharsku, Rumunsku a Turecku, plánuje odísť aj z Maďarska.

Na rakúskom, ale aj českom a slovenskom či slovinskom trhu, deklaruje, že chce zostať.  “Na týchto trhoch pokračuje reštrukturalizácia podľa plánu,” povedala pred časom Voglgruber s tým, že sa má uzavrieť do konca budúceho roku.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Dnes na dennike.sk

Problémy Carrefouru

Ekonomika

Teraz najčítanejšie