Na konci septembra pracovalo v potravinárskom priemysle na Slovensku v priemere 31 375 zamestnancov. Medziročne sa ich počet v sektore znížil o 2,4 %, tvrdí SPPK.
Najvýraznejšie zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v sledovanom období roka 2020 zaznamenala v odbore výroby mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa počet medziročne zvýšil o 57,3 %. Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov od januára do septembra 2020 sa evidovalo v odbore ostatných potravinárskych výrobkov (15,7 %), vo výrobe hroznového vína (12,1 %) a v odbore úpravy a spracovania mlieka (0,9 %).
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov za tri štvrťroky 2020 nastalo v odvetví výroby, spracovania a konzervovania mäsa a mäsových výrobkov, a to medziročne o 26,1 %. Zníženie priemerného počtu zamestnancov sa medziročne zaznamenalo vo väčšine sledovaných odvetví. (tasr)
Ak máte pripomienku alebo ste našli chybu, napíšte, prosím, na editori@dennikn.sk.