Spotreba čokolády vo Švajčiarsku bola vlani najnižšia za posledných 40 rokov. Klesla v priemere na 9,9 kilogramu na obyvateľa, rok predtým to bolo 10,4 kilogramu, vyplýva z údajov federácie výrobcov čokolády Chocosuisse.
Dôvodom je práca z domu, hygienické opatrenia a tiež absencia turistov kvôli pandémii, píše AFP.
Pokles o desať percent zaznamenala aj výroba čokolády, vo Švajčiarsku sa jej vlani vyrobilo 180 000 ton. Vývoz do zahraničia, ktorý predstavuje odbyt pre 70 percent švajčiarskej čokolády, vlani klesol o 11,5 percenta.
Švajčiarsko má podľa štatistík najvyššiu spotrebu čokolády na obyvateľa. Je to však zapríčinené tým, že sa priemer počíta z predanej čokolády na počet obyvateľov a Švajčiarom sa tak pripisuje aj spotreba čokolády, ktorú si v skutočnosti odvezú zahraniční turisti. (čtk)
Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na pripomienky@dennikn.sk.